Daar staat hij dan, jouw ideale kast. We brengen hem naar je toe en zetten hem zelfs op zijn plek. Maar wat gaat daar allemaal aan vooraf? Voor een grafische weergave van het proces kijk je hier (pdf).

Fase 1: Ontwerp

Je reis met ons begint met een persoonlijk telefoontje
We maken kennis en bespreken jouw basis idee. Kies je voor een van onze bestaande meubelontwerpen of wil je iets dat op maat gemaakt is voor jou? We plannen een afspraak en geven je wat huiswerk mee. Denk hierbij aan:

 • Foto's van de ruimte
 • Gewenste maten
 • Je budget
 • Lijstje met wensen
Bekijk de meubelfamilies
dhb werkwijze 01a

In sessie #1 verkennen we samen jouw wensen en de mogelijkheden

 • We bespreken onze slim ontworpen basismodellen en de mogelijke variaties, kleuren en materialen om zo het perfecte meubelstuk voor jou te vinden.
 • We berekenen samen de kosten en geven je een 'menukaart' met drie opties en de bijbehorende prijzen, uiteraard kosteloos.
 • En ben je tevreden met het ontwerp? Dan gaan we aan de slag!
Bekijk de ontwerpkeuzes
dhb werkwijze 01

Liever Meer Maatwerk? Dan volgt een iets uitgebreidere procedure

 • In sessie #1 bekijken we specifieke eisen voor de ruimte waar het meubel zal staan en geven we een eerste financiële inschatting.
 • Vervolgens maken we 3D-schetsen, die we voorzien van een nauwkeurigere prijsindicatie.
 • In sessie #2* presenteren we de schetsen, ontvangen we je feedback en verfijnen we je favoriete ontwerp.

*Mocht je onverhoopt besluiten om het project niet voort te zetten, dan brengen we €150 per vervolgsessie in rekening.

Meer maatwerk

Fase 2: Productie

Keuze gemaakt?
Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, kunnen we voor je aan de slag met het maken van jouw droommeubel. We betrekken je bij het gehele proces van het meubel maken: van de eerste kennismaking tot het eindresultaat. Voor ons ben je als klant tenslotte onlosmakelijk verbonden met het meubel dat we voor je maken.

 • We sturen je een opdrachtbevestiging waarin we alle keuzes en afspraken nog eens netjes aan je bevestigen.
 • Nadat we jouw aanbetaling (meestal 50%) hebben ontvangen gaan we voor je aan de slag en stemmen we de definitieve planning met je af.
 • Het ‘maken’ doen we in onze werkplaats, zodat we alle vrijheid hebben om het ontwerp met onze handen te vertalen naar een mooi product. Dat is hoe we de hoge kwaliteit garanderen en aandacht kunnen besteden aan de details, want die maken echt het verschil.
dhb nieuwsgierig 08

Zodra we jouw meubel in productie hebben genomen houden we je regelmatig op de hoogte via foto-updates vanuit onze werkplaats. En als je het leuk vindt om een keer te komen kijken dan ben je van harte welkom.

Met onze modulaire kasten maken we het je namelijk zo makkelijk mogelijk: als je iets beu bent, kunnen we het aanpassen. De kracht zit hem hierbij in de slim doordachte constructies met multiplex, het gebruik van inlands hout en slimme trucjes zoals schuifdeurtjes met twee verschillende zijden.

dhb broeders joris

Fase 3: Levering & montage

We komen je meubel op zijn nieuwe stek installeren
Daar staat hij dan, jouw ideale kast. Degelijk als vroeger, maar in een modern en duurzaam jasje. Een meubel waar je écht van houdt; passend bij jou, je woonomgeving en je (opberg)behoefte. We brengen hem naar je toe en zetten hem zelfs op zijn plek. Ook dat is de service van De Houtbroeders.

Minimaal 1 maand voor levering plannen we een definitieve afspraak en leveren we het meubel op de afgesproken locatie. We komen de kast op zijn nieuwe stek brengen, we monteren hem en we vertrekken opgeruimd. De tweede betaling vindt plaats bij levering

dhb mo.001 07

Fase 4: Onderhoud

Verzorging met een beetje liefde
Onze meubels zijn niet alleen ontworpen om mooi te zijn, maar ook om met de tijd mooier te worden, en een beetje aandacht en zorg dragen daar zeker aan bij. Na de installatie nemen we de tijd om je te informeren over het onderhoud. We leggen uit hoe je het hout het beste kunt verzorgen, welke producten je moet gebruiken en hoe vaak je deze moet aanbrengen.

Mocht je ooit twijfelen over hoe je het meubel moet onderhouden of als je vragen hebt, dan zijn wij er om je te helpen. We willen de duurzaamheid en de schoonheid waarborgen van elk stuk dat onze werkplaats verlaat. Is er ooit iets mis met je meubel? Laat het snel weten.

FAQ | Onderhoud
dhb hoe 01

Geïnteresseerd geraakt?

Kom bij ons langs of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag persoonlijk verder om tot een mooie, duurzame oplossing te komen!

Prijsindicatie aanvragen