Bas & Maartje MB.057
boekenkast rondom kolom en verwarmingspaneel

Opgeleverd: Meer maatwerk

massief eikenhout - berken multiplex met HPL - staalplaat wit gepoedercoat - demontabele verbinders

dhb mb.057 01
dhb mb.057 14
dhb mb.057 03
dhb mb.057 12
dhb mb.057 02

Wat was de uitdaging hier ?

Op de plaats waar een boekenkast moest komen zat zowel een constructieve kolom van het huis als een flinke radiator. Zomaar een kast plaatsen ging dus niet. Wel was er de wens van veel plankruimte voor boeken.

En de oplossing ?

De kast bestaat uit twee delen; links en rechts van de kolom, met aan de buitenzijden massieve eikenhouten zijpanelen. De liggende planken in het linker en rechter gedeelte verspringen in de hoogte. Sommige planken steken voorbij de kolom om zo de kolom in de kast op te nemen. En één plank loopt zelfs door van het linker gedeelte, over de kolom helemaal naar de rechter zijkant. In het midden lijken de planken slechts op een licht eikenhouten paaltje af te steunen. Hierdoor oogt het geheel ook echt als één grote kast tussen de buitenste eikenhouten staanders. De verwarming is weggewerkt achter een stalen paneel dat de stralingswarmte door kan geven en mooi opgaat in de kast.

 

En wat vond de opdrachtgever ervan ?

Op onze Instagram pagina (@deHoutbroeders) schreef Maartje er het volgende over, dankjewel!

Wederom een prachtig resultaat en een heel prettig proces van ontwerpen tot plaatsen. Zo langzamerhand is ons hele huis aan het verhoutbroederen… 😀
- Maartje, particulier
dhb nieuwsgierig 27

Geïnteresseerd geraakt?

Kom bij ons langs of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag persoonlijk verder om tot een mooie, duurzame oplossing te komen!

Prijsindicatie aanvragen