dhb meer maatwerk 02 detail

Persoonlijk gesprek

Een maatwerk-traject begint bij ons altijd met een telefonisch adviesgesprek. Op die manier maken we graag kennis en kunnen we de vraag en het budget helder krijgen. Afhankelijk van de vraag, plannen we vervolgens een persoonlijke afspraak in. Dit kan virtueel, bij jou thuis of in onze werkplaats. Tijdens deze afspraak maken we de eerste schetsen aan de hand van jouw input en onze ervaring.

Het ontwerp

Door de jaren heen hebben we honderden projecten ontworpen en gerealiseerd. Al deze ervaringen nemen we mee in het ontwikkelen van een ontwerp op maat. Gebruik maken van onze 'standaard' modellen komt de betaalbaarheid ten goede. In overleg kunnen we bekijken hoeveel we daar gebruik van maken of op welke punten we het anders doen, we bespreken het meubel altijd op basis van 3D visualisaties. Bij meer-maatwerk-meubels zijn er vaak oplossingen op maat nodig om ze elegant en duurzaam uit te kunnen voeren, waarmee deze kostbaarder worden. Dit is onderdeel van de kwaliteit van de Houtbroeders. 

Wanneer het ontwerp akkoord is rekenen we de totale kosten definitief uit, inclusief een voorstel voor de te gebruiken materialen. Omdat dit een arbeidsintensief proces is, doen we het graag in één keer goed. Uiteraard is het geen probleem om het ontwerp plus offerte in meerdere sessies te ontwikkelen. Voor iedere extra sessie rekenen wij 150 euro. Dit betaal je ook als de opdracht uiteindelijk toch niet doorgaat. Een showroombezoek is uiteraard gratis. 

dhb meer maatwerk 03 detail

Kostenberekening

Uiteraard bespreken we al in een vroeg stadium welke consequenties de ontwerp- en materiaalkeuzes hebben op het budget. We kunnen bijvoorbeeld allerlei specifieke houtsoorten of metalen onderdelen verwerken in het meubel. Door dit bijtijds te bespreken, proberen we eventuele verrassingen of teleurstellingen te voorkomen. In de regel is het zo: hoe minder het meubel lijkt op onze 'standaard' modellen, hoe kostbaarder het wordt, maar natuurlijk ook hoe mooier! 

De realisatie

Wanneer het meubelontwerp naar wens is en de materialen naar smaak, kan er akkoord worden gegeven. De laatste keuzes qua kleur en afwerking hoeven dan nog niet gemaakt te zijn (hoewel dat natuurlijk wel mag!). Hiervoor hebben we een basis-palet aan kleuren waarmee je het meubel naar smaak kunt tunen. Sóms is dit voor maatwerk niet toereikend. Van de meeste materialen zijn er bijvoorbeeld meer kleuren verkrijgbaar of andere afwerkingen mogelijk. Deze opties bespreken we graag met je.

dhb meer maatwerk 05 detail

Afronding

We brengen het meubel dat we voor je maken graag bij je thuis. De meeste van onze meubels staan ‘los’ in de ruimte. Hogere meubels zetten we vast aan de muur zodat deze niet kunnen omvallen. Wanneer een meubel op maat van een ruimte is gemaakt, zorgen we er natuurlijk voor dat deze ook netjes aansluit op de vloer, muur en/of plafonds. Pasvoegen noemen we dat. Hier passen we de specifieke zijdes van het meubel op aan zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ben jij blij? Dan zijn wij dat ook!

dhb nieuwsgierig 22

Geïnteresseerd geraakt?

Kom bij ons langs of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag persoonlijk verder om tot een mooie, duurzame oplossing te komen!

Prijsindicatie aanvragen